A Social Planner egy jól ismert funkció az Üzleti Megoldások App felhasználói számára. Segítségével előre megtervezhetjük, időzíthetjük, megoszthatjuk bejegyzéseinket. Amennyiben kreatív ügynökséggel dolgozunk, jóvá tudunk hagyni akár hetekre/hónapokra előre elkészített tartalmakat. A Social Planner most új funkcióval bővül: bemutatjuk az Instagram Reels és a Social Planner közötti új kapcsolatot! Manapság a rövidebb videós tartalom a legnépszerűbb tartalomtípus az Instagramon, a könnyű érthetőség és lényegre törő információ forrás miatt. Az üzleti vállalkozások az Instagram Reels-et használják az oktatáshoz, tájékoztatáshoz, inspiráláshoz, vállalati kultúra bemutatásához és szórakoztatáshoz.

Az Instagram Reels használatának előnyei:

Növeli a láthatóságot

A Reels lehetőséget nyújt arra, hogy szélesebb közönséghez jussanak el videóid. Amikor létrehozol egy Reel-t, az az Explore oldalon is megjelenhet, ahol azok a felhasználók is felfedezhetik a tartalmad, akik nem követnek téged.

Kreatív kifejezés

A Reels lehetőséget nyújt a felhasználóknak, hogy kreativitásukat és tehetségüket bemutassák. Különféle szerkesztési eszközökkel, effektekkel, szűrőkkel és hangbeállításokkal kísérletezhetsz, és élvezetes, vizuálisan vonzó rövid videókat hozhatsz létre.

Felfedezhetőség

Az Instagram Reels algoritmus úgy van kialakítva, hogy a felhasználóknak olyan tartalmakat mutasson, amelyek az érdeklődésük, preferenciáik és aktivitásuk alapján érdekesek lehetnek számukra. Ez azt jelenti, hogy ha folyamatosan vonzó Reels-eket hozol létre, nagyobb esélyed van arra, hogy tartalmadat azoknak ajánlják fel, akik valószínűleg élvezni fogják. Ez segíthet az egyéneknek és márkáknak növelni követőik számát.

Üzleti promóció

A Reels lehetőséget nyújt az üzleti vállalkozásoknak, hogy személyesebbé tegyék márkájukat, és szorosabban kapcsolódjanak közönségükhöz.

Gyors információáramlás

A mai gyors ütemű digitális környezetben a rövid tartalom népszerűsége azért nőtt, mert gyorsan és könnyen fogyasztható. A felhasználók gyorsan görgethetnek a Reels-eken, így ez egy kényelmes módja a tartalom felfedezésének és az interakciónak.

Hogyan hozhatod létre és ütemezheted a Reels-eket?

  1. Menj a  Marketing fülre > Social Planner > Hozz létre egy bejegyzést
  2. Ha már csatlakoztattad az Instagram Üzleti fiókodat, már egy lépéssel előrébb jársz.
  3. Válaszd ki azokat az Instagram Üzleti fiókokat, amelyeken posztolni szeretnél.
  4. Miután kiválasztottad a fiókokat, válaszd a Bejegyzés, Story vagy Reels lehetőséget. Menj a Reels fülre, hogy létrehozd az Instagram Reel-t.
  5. Miután elkészítetted az Instagram Reel bejegyzését, kiválaszthatod az ütemezés dátumát és időpontját.

Jó postolást kívánunk!