Képzeld el a Google My Business oldaladat (röviden GMB) egy virágzó digitális kertként. Minden ügyfél vélemény egy mag, és a megfelelő gondozással ezek a magok egy burjánzó mezővé fejlődhetnek, amely új ügyfeleket vonzanak.

De hogyan ültetheted el ezeket a magokat, és biztosíthatod, hogy növekedjenek?

Minél több a Google My Business vélemény, annál több a láthatóság és ügyfél.

Milyen stratégiát kövess, hogy mindez elérhetővé váljon számodra?

  • Küldj NPS felméréseket az ügyfeleknek az elégedettség felmérésére. Az NPS pontszám alapján megtudhatod, kik az ajánlók, és felkérheted őket a véleményük megosztására.
  • Kérj véleményeket az NPS ajánlóktól, mivel ők a legvalószínűbbek a pozitív visszajelzésre.
  • Ne kínálj direkt ösztönzőket, mivel a valódi és őszinte vélemények az ügyfél valódi élményét tükrözik. Maradj hiteles!
  • Helyezz el QR kódokat üzletedben vagy online, hogy maguktól hagyjanak véleményt a látogatóid.
  • Válaszolj az összes véleményre időben, mutasd ki, hogy törődsz az ügyfelekkel.
  • Add hozzá a GMB vélemény widgetet a weboldaladhoz, hogy bátorítva ezzel látogatóid a véleményük megosztására.
  • Kérj véleményeket a közösségi médiában, és mutasd meg, hogy fontosak számodra ügyfeleid visszajelzései.

A leghatékonyabb módszer az NPS (Net Promoter Score) felmérések használata. Az NPS segítségével mérheted az ügyfélélményt. Az NPS pontszám alapján könnyen azonosíthatod az ajánlókat, és ezeket az ügyfeleket kérheted meg arra, hogy véleményezzék vállalkozásod. Ezen kívül érdemes felkérni az NPS ajánlóit is, mivel ők a legvalószínűbbek a pozitív visszajelzésekre. Az elégedett ügyfelek boldogan osztják meg tapasztalataikat másokkal, így könnyebben gyűjthetsz értékes véleményeket.

Fontos azonban, hogy ne kínálj semmilyen ösztönzőt a véleményekért, mivel ezek torzíthatják az eredményeket és befolyásolhatják a vélemények valódiságát. A cél az, hogy a valós és pártatlan vélemények tükrözzék az ügyfelek valódi élményeit.

Ahhoz, hogy a látogatók könnyedén hagyjanak véleményt, érdemes QR kódokat elhelyezni üzleted egyes pontjain. A látogatók egyszerűen beolvasva a QR kódot közvetlenül az oldaladra jutnak, ahol könnyedén megoszthatják a véleményüket.

A GMB vélemény widget beágyazása a weboldaladra is fontos lépés lehet. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a látogatók közvetlenül a weboldaladon hagyjanak véleményt a Google My Business oldaladról. Különböző felhívásokat használhatsz, mint például “Hagyj egy véleményt” vagy “Oszd meg a visszajelzésedet”, hogy bátorítsd a látogatókat az aktív részvételre.

Ne feledkezz meg az időbeni válaszadásról sem! A látogatók értékelik, ha törődsz velük és reagálsz a véleményeikre. Az elégedett ügyfeleknek köszönhetően kiváló lehetőség nyílik a véleménykérésre, így könnyedén hozzájuthatsz további pozitív visszajelzésekhez.

Végül, ne feledkezz meg a közösségi médiáról sem! Használd a közösségi platformokat, hogy bátorítsd a látogatókat a vélemények megosztására. Használj vonzó üzeneteket és közvetítsd, hogy mennyire fontosak számodra az ügyfél visszajelzések.

Mindezek a stratégiák segítenek növelni a GMB vélemények számát, amely több látogatót és új ügyfeleket vonz a vállalkozásodhoz. A Google My Business egy hatékony eszköz a digitális jelenléted növeléséhez, ezért érdemes kihasználni az összes lehetőséget és pozitív visszajelzéseket gyűjteni a sikeres üzleti növekedéshez.

Ha szeretnél még többet megtudni az NPS stratégia kivitelezéséről, vedd fel velünk a kapcsolatot!